ورزشی

ورزشی

وب سایت سی فو سید ابولفضل موسوی
ورزشی

ورزشی

وب سایت سی فو سید ابولفضل موسوی

پیام سلامت

بسم الله الرحمن الرحیم
باسلام خدمت دوستان عزیزاین صفحه باهدف ترویج علم ورزش درسطح خانواده هاطراحی گردیده است امیداست بتوانیم بابیان پیام های مرتبط باسلامت میزان آگاهی خانواده های عزیزدرخصوص فوایدورزش وهمچنین سبک زندگی سالم را بالاترببریم.
بخش اول:
دیابت و ورزش

هر بیمار دیابتی باید قبل از انتخاب نوع ورزش و زمان آن با پزشک خود مشورت نماید.
• 
برای مبتلایان به دیابت پیاده روی بهترین ورزش است.
• 
بیمارانی که به عارضه چشمی دیابت مبتلاهستند از ورزش­هایی که باحبس نفس همراهند مانند بلندکردن وزنه های سنگین،وزنه ­برداری خودداری نمایند.
• 
برای کلیه بیماران بالای 35 سال که تمایل به شروع ورزش دارند باید تست ورزش توسط متخصص قلب صورت گیرد
 
ورزش را باید به آهستگی شروع نمود و سرعت و زمان آن را به تدریج افزایش داد. ورزش باید مداوم باشد و جزئی از برنامه زندگی روزانه فرد شود.
• 
در صورتی که فعالیت بدنی بدون آمادگی اولیه باشد ممکن است منجر به افت قندخون به خصوص در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 گردد. 
• 
ورزش­های در محیط باز مثل پیاده روی، شنا، دوچرخه سواری و دویدن و اسکی برای بیماران دیابتی بسیار مناسب است.
• 
بیمارانی که به عارضه چشمی دیابت مبتلا هستند از ورزش­هایی که با حبس نفس همراهند مانند بلند کردن وزنه های سنگین، وزنه برداری خود داری نمایند.
• 
برنامه ورزشی منظمی داشته باشید و پیش از انجام حرکات ورزشی باید مقدار معینی مواد نشاسته‏ای مصرف کنید تا دچار افت قندخون نشوید ( به ویژه اگر انسولین دریافت می‏کنید)
• 
می‏توانید با ایجاد تغییراتی در فعالیت­های روزانه خود به تدریج فعالیت خود را افزایش دهید مثلاً به جای آسانسور از پله برای بالا رفتن استفاده کنید یا اگر با اتوبوس به محل کار خود می‏روید چند ایستگاه زودتر پیاده شوید و مقداری پیاده روی کنید.


مواردی که لازم است بیماران دیابتی در هنگام ورزش مورد توجه قرار دهند:
• 
همیشه کارت هویت خود را به همراه داشته باشید یا شخصی را که با شما ورزش می‏کند از دیابت خود مطلع نمایید تا در صورت بروز مشکل در طول ورزش، اقدامات لازم توسط اطرافیان صورت گیرد.
• 
قند خون باید قبل از ورزش کنترل گردد.
• 
در هنگام ورزش کردن همیشه یک کربوهیدرات ساده مانند قند، آبنبات یا شکلات به همراه داشته باشید
• 
از تعریق بیش از حد و در نتیجه از دست رفتن مایعات بدن بخصوص در روزهای گرم خودداری نمایید.
• 
برای جلوگیری از ایجاد تاول در پا، از جوراب و کفش مناسب استفاده نمایید.
• 
با توجه به نوع و شدت فعالیتی که انجام می‏دهید باید بعد از ورزش مواد قندی اضافه مصرف کنید
• 
اگر تنها ورزش می‏کنید، مکانی را که برای ورزش انتخاب کرده‏اید و زمان بازگشت خود را به اطرافیان اطلاع دهید همیشه به افت ناگهانی قند خون در طول ورزش و یا چند ساعت پس از آن دقت نمایید بخصوص اگر انسولین مصرف می‏کنید
• 
حداقل هفته ای 3 بار به مدت 30 دقیقه ورزش کنید.


٢٠پیام به منظور حفظ سلامت قلب و عروق

1- ورزش و فعالیت بدنی منظم سرمایه گذاری مطمئن برای زندگی سالم و با نشاط است.

2- فعالت بدنی منظم با شدت متوسطه مدت 30 دقیقه در روز و حداقل 5 روز ویا در تمام طول هفته نوعی واکسیناسیون بر علیه بیماری های غیر واگیر دار است.

3- فشار خون بالا بدون علامت است. تنها با اندازه گیری دوره ای آن می­توان به وجود بیماری فشار خون بالا پی برد.

4- فشار خون خود را به طور دوره ای اندازه بگیرید و عدد های فشار خون خود را بدانید.

5- غذاهای سالم را انتخاب کنید: شکر، نمک و چربی ها به میزان کمتر و غلات، میوه و سبزیجات به میزان بیشتر.

6- چاقی و اضافه وزن فشار خون را افزایش می دهد.

7- بیماری های عروق کرونر از کودکی شروع می­شود، برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری به کودکانتان عادات سالم را بیاموزید.

8- مصرف نمک را کاهش دهید.

9- مصرف غذاهای فرآوری شده مانند غذاهای کنسروی و آماده را به حداقل برسانید.

10- غذا های سرخ کردنی و چرب را در در رژیم غذایی خود محدود نمایید.

11- به سیگار و الکل نه بگویید.


12- اگر سیگار می کشید تعداد سیگار خود را کم کنید. برای ترک آن برنامه ریزی کنید. از مصرف الکل جدا اجتناب کنید.

13- روزانه حداقل 5 وعده میوه و سبزی تازه مصرف کنید.

14- مواظب وزن خود باشید؛ با کم کردن مختصری از وزن خود می­توانید به کاهش فشار خون کمک کنید.

از مصرف الکل جدا اجتناب کنید.

15- بیماری مهم همراه چاقی عبارتند از: بیماری های عروق کرونر. دیابت نوع 2 . مشکلات استخوانی مفصلی، سنگ کیسه صفرا، فشار های روانی و اختلالات هورمونی

16- استرس ها را به طور صحیح مدیریت کنید.

17- استرس زمینه را برای ایجاد رفتار ها و عادات ناسالم نظیر رژیم غذایی بد، فراهم می­کند و منجر به افزایش فشار خون و بروز بیماری های قلبی می­گردد.

18- بهتر است روش پخت تمام مواد غذایی به صورت آبپز و کبابی باشد.

19- مصرف ادویه جات تند مثل فلفل تند، مواد کافیین دار مثل قهوه و شکلات و چای غلیظ می توانند تعداد ضربان قلب را افزایش دهند، بنابراین در مصرف آنها باید اعتدال را رعایت کرد.

20 -حتی الامکان از گوشت های سفید (مرغ- ماهی) استفاده نمایید.


باورهای غلط در مورد کلسترول تخم مرغ

تخم مرغ یکی از معدود غذاهای شناخته شده در طبیعت است که می تواند نیازهای بدن را بطور متعادل تأمین نماید. عمده ترین ویژگی تخم مرغ و وجه تمایز آن نسبت به سایر مواد غذایی، ترکیب پروتئینی موجود در سفیده (60% پروتئین تخم مرغ) و زرده (40% پروتئین تخم مرغ) و ترکیبات مهم دیگر آن نظیر کولین، لوتئین و گزانتین و تولید بسیار کم انرژی در حدود 76 کیلوکالری است.

 

باورهای غلط در مورد کلسترول تخم مرغ :

تخم مرغ بدلیل دارا بودن 210 میلی گرم کلسترول در دهه های گذشته جایگاه مناسبی در سبد غذایی مردم نداشته چون تصور می شد که با خوردن آن کلسترول خون افزایش یافته و در نتیجه بیماریهای قلبی-عروقی و خطر حمله قلبی را افزایش می دهد.

امروزه مطالعات متعددی که توسط محققین بسیار معتبر و در طول سالهای متمادی بر روی افراد بسیار زیادی در کشورهای مختلف صورت گرفته که ثابت کرده اند :

1- تغذیه با تخم مرغ نه تنها نسبت LDL : HDL که مهمترین شاخص برای تعیین احتمال خطر بیماریهای قلبی است را تغییر بسیار کمی می دهد و در نتیجه بر روی احتمال بروز بیماریهای قلبی-عروقی اثری ندارد بلکه باعث کاهش پاسخ های التهابی در بدن می گردد.

2- مصرف تخم مرغ در گروههای جمعیتی مختلف دنیا و یا در داخل یک گروه جمعیتی خاص ارتباطی با کلسترول خون ندارد. شواهد اپیدمیولوژیکی حاکی از این است که سرانه مصرف تخم مرغ در فرهنگ های مختلف ارتباطی با میزان بروز بیماریهای قلبی نداشته و حتی در بروز بیماریهای قلبی-عروقی در افرادیکه 1 تخم مرغ در هفته و کسانی که 1 تخم مرغ در روز مصرف می کنند ارتباطی مشاهده نشده است.

3- آنچه که در تولید کلسترول خون در بدن نقش دارد اسیدهای چرب اشباع بویژه نوع ترانس است و نه کلسترول های غذایی و در تخم مرغ تنها یک سوم اسیدهای چرب آن از نوع اشباع بوده و کلسترولی هم که در اثر خوردن تخم مرغ در بدن تولید می شود از نوع HDL (کلسترول خوب) و LDL کم آتروژنیک است که هیچ تغییر معنی داری را در نسبت LDL:HDL ایجاد نمی کند.

4-بدلیل مطالعات متعدد از سالها پیش توسط انجمن بین المللی تخم مرغ و بسیاری از کشورهای مطرح دنیا شعاری برای تشویق جوامع به بازگشت برای مصرف تخم مرغ و بهره برداری کامل از این ماده غذایی کامل و بسیار مفید بدون ترس از کلسترول مطرح کردند که عبارت است از: An egg a day is ok و در ایران هم این شعار توسط ستاد ترویج مصرف تخم مرغ و با تأیید کلیه مراجع ذیصلاح متولی امر چنین ترویج شد: «هر انسان سالم، یک تخم مرغ در روز».


معاونت بهداشت،

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی